Zo lang mogelijk wonen in een fijn huis in een vertrouwde omgeving?

Dan is er nu de verzilverlening in gemeente  Oss!

Als iemand ouder wordt, verandert de behoefte in wonen. Vaak komt daar ook meer zorg bij kijken. Veel oudere inwoners in onze gemeente willen graag in hun eigen huis blijven wonen. Voor inwoners met een overwaarde op hun huis is het nu mogelijk om gebruik te maken van de verzilverlening. Daarmee kunnen ze hun huis aanpassen. Voor de verzilverlening heeft gemeente Oss een bedrag van €500.000,- gereserveerd. 

Wethouder Joop van Orsouw: ‘Ik hoop dat er veel oudere inwoners gebruik gaan maken van de Verzilverlening. Zij hebben een groot deel van hun hypotheek afgelost en een overwaarde op hun woning. Dan zit het vermogen in de stenen. Heel fijn dat ze dit nu kunnen inzetten om hun huis aan te passen naar hun (zorg)behoefte. Ook het is met de Verzilverlening mogelijk om de woning duurzamer te maken. Denk dan bijvoorbeeld aan isoleren en het plaatsen van zonnepanelen.’  

Mogelijkheden verzilverlening
Oudere mensen met een eigen woning hebben vaak hun hypotheek voor een groot deel afgelost. Het vermogen zit dan vast in de stenen. Voor deze groep heeft het SVn de Verzilverlening ontwikkeld. Met de Verzilverlening kunnen mensen de kosten voor woningaanpassingen gericht op het langer zelfstandig thuis wonen, financieren. Denk hierbij aan het aanpassen van de badkamer of aan het verplaatsen van de slaapkamer naar de begane grond.

Wat is een Verzilverlening?
De Verzilverlening is eigenlijk een omgekeerde hypotheek. Door de hypotheek (gedeeltelijk) af te lossen, hebben veel oudere inwoners overwaarde opgebouwd. Deze overwaarde is te gebruiken om de woning naar eigen behoefte aan te passen.

Aanvragen verzilverlening
Voor de verzilverlening werkt gemeente Oss samen met het SVn. De lening aanvraag begint bij de gemeente Oss.  Is gemeente Oss akkoord met uw aanvraag voor de lening? Dan ontvangt de aanvrager een “verklaring instemming verzilverlening” voor het indienen van de aanvraag bij het SVn. SVn doet een financiële toets en beslist of de lening wordt toegewezen.

Meer informatie
www.oss.nl/verzilverlening
www.svn.nl/verzilverlening