ZET EEN VRIJWILLIGER IN ‘T ZONNETJE

Vrijwilligerscomité Oss op zoek naar nieuwe oogappels

‘Altijd in de weer voor anderen. Ons Marie is een kanjer!’ Dat schreef de man van Marie aan de gemeente Oss. Omdat hij wilde dat zijn vrouw een Gouden Oogappel zou krijgen. Hebt u ook zo’n familielid, buur, vriendin, vriend die altijd klaar staat? Die veel energie en tijd stopt in vrijwilligerswerk? Meld die dan aan voor een Gouden Oogappel.

Wat is een Gouden Oogappel?
Sinds 2005 krijgen ieder jaar zes inwoners een Gouden Oogappel van de gemeente. Deze onderscheiding voor vrijwilligers is een gouden speld in de vorm van een appel met een diamantje. Bij de oogappel hoort een oorkonde en een waardebon van 250 euro. Die bon mag de vrijwilliger geven aan een goed doel.

Hoe meld je een oogappel aan?
Ga naar de website www.oss.nl/goudenoogappel. Daar vindt u het formulier om iemand aan te melden. U vindt er ook informatie over inwoners die eerder een Gouden Oogappel kregen. U kunt ook mailen naar goudenoogappel@oss.nl . Geef duidelijk aan om wie het gaat. En vooral, waarom deze persoon een oogappel verdient. Hoe meer informatie, hoe meer kans op een Gouden Oogappel!

Wie wordt Vrijwilliger van het Jaar?
De zes inwoners die een Gouden Oogappel krijgen, zijn ook kandidaat voor de titel ‘Vrijwilliger van het Jaar’. Die wordt in december bekend gemaakt. Dat gebeurt op het feestelijke Vrijwilligersgala in theater De Lievekamp. Het Vrijwilligerscomité Oss kiest de zes Oogappels en de Vrijwilliger van het Jaar.