WFF Earth Hour: Een uur het licht uit voor de aarde

DOE MEE EN ZET OOK DE KNOP OM
Staat Earth Hour al in jouw agenda? Op zaterdag 26 maart 2022 om 20.30 uur zetten wereldwijd miljoenen mensen het licht uit om aandacht te vragen voor natuurverlies en klimaatverandering.

Doe mee en zet ook de knop om. Met Earth Hour 2022 vraagt Wereld Natuur Fonds (WWF) aandacht voor de kwetsbare natuur op aarde. Ook gemeente Oss doet mee omdat we de toekomst van onze aarde belangrijk vinden. Het licht gaat uit van het gemeentehuis van Oss, het kunstwerk De Pil, de Molen in Ravenstein, de Molen in Lith en op de rotondes van De Os, Het Zwaard en de Waterdrager.

Doe mee en zet ook de knop om
Inmiddels doen miljoenen mensen in meer dan 190 landen mee! Dit wereldwijde signaal is belangrijk om het probleem én de oplossing van klimaatverandering wereldwijd op de kaart te zetten en samen de handen ineen te slaan voor onze natuur op aarde. Dankzij Earth Hour maken steeds meer consumenten, bedrijven, overheden en landen duurzame keuzes. Als Global Goals gemeente heeft de gemeente Oss aandacht voor duurzaamheid en het klimaat. Wij zetten de knop om en doen één uur lang het licht uit tijdens Earth Hour 2022!

De gemeente Oss is een Global goals gemeente.
Deze actie draagt bij aan Global goal: 13 Klimaatactie. De Global Goals zijn 17 doelen die gelden voor alle landen en voor alle mensen. Het eerste en belangrijkste doel is het beëindigen van extreme armoede. Verder zijn er doelen over gezondheid, onderwijs en schoon drinkwater, maar ook doelen over duurzame energie, minder ongelijkheid en het aanpakken van klimaatverandering.