Werkzaamheden aan afrit van de Maasdijk naar ’t Laantje

In de week van 19 tot en met 23 juni zal aannemer Vissers Ploegmakers uit Oss werkzaamheden verrichten aan de afrit van de Maasdijk naar ’t Laantje. Dit doet Vissers Ploegmakers in opdracht van waterschap Aa en Maas.

De afrit wordt hersteld en verstevigd, zodat het rioolgemaal dat bij de volkstuintjes ligt veilig te bereiken is voor voertuigen die nodig zijn voor onderhouds- en reinigingswerk aan het gemaal.  Op dit moment is de toestand van de afrit niet goed genoeg om dit veilig te kunnen doen.

De werkzaamheden bestaan uit weghalen van de aanwezige verharding en de beplanting naast de oprit. Daarna wordt het talud verbreed en verstevigd en zal er nieuwe verharding worden aangebracht met hetzelfde materiaal als de huidige verharding. Het werk wordt begeleid door een archeoloog zodat tijdig kan worden vastgesteld of er archeologische voorwerpen in de ondergrond aanwezig zijn en hier zorgvuldig mee kan worden omgegaan.

Het werk wordt uitgevoerd met een graafmachine en vrachtwagens. In de periode van uitvoering van de werkzaamheden zullen de volkstuintjes tijdelijk niet bereikbaar zijn via de afrit van de Maasdijk, maar alleen via ’t Laantje vanaf de Stationssingel.