Weer betaald parkeren vanaf 15 juli

Het kabinet is de maatregelen om het coronavirus tegen te gaan aan het afbouwen. Langzaam aan wordt steeds meer mogelijk. We merken dat ook aan de drukte in de binnenstad en op de parkeerterreinen. In maart besloot het college om niet te handhaven op betaald parkeren. Deze maatregel vervalt en per 15 juli moeten bezoekers weer betalen voor het parkeren in Oss.  

Wethouder Joop van Orsouw: ‘Oss is één van de weinige gemeenten in Nederland die het betaald parkeren tijdelijk heeft gestopt. Om hygiënische redenen en ook om winkeliers en ondernemers te steunen in deze lastige tijd. We zien dat het nu weer drukker wordt in de binnenstad. Het is nodig om dit te reguleren. Ook belangrijk is het financiële aspect. Door betaald parkeren weer in te voeren willen we het financiële verlies niet verder laten oplopen.’

Volgen landelijke maatregelen
Vanaf 1 juni zijn de landelijke maatregelen versoepeld en mogen terrassen weer open. En vanaf 1 juli mogen er weer grotere groepen samen komen. Er is steeds meer mogelijk en er komen weer meer bezoekers naar de binnenstad. Dit betekent dat het noodzakelijk is om parkeren te reguleren.

Hygiëne
Het RIVM heeft aangegeven dat de kans op besmetting via het aanraken van ‘contactoppervlaktes’ in de openbare ruimte minimaal is. Inwoners die de parkeerautomaten niet willen aanraken kunnen gebruik maken van belparkeren. Dit kunnen ze via een belapp doen. In Oss kun je via 16 providers belparkeren en betaal je alleen voor de tijd dat je parkeert.

Financiën
Door niet te handhaven op betaald parkeren loopt gemeente Oss een verlies van ongeveer €175.000,- per maand. Over de periode half maart – 1 juli is dit ruim € 600.000,-.  Door betaald parkeren weer in te voeren wil gemeente Oss dit verlies niet laten oplopen.

Parkeren met je kenteken
Vanaf 1 januari 2020 moet je in het Osse centrum jouw kenteken invoeren op de parkeerautomaat.  Je krijgt dan geen parkeerkaartje meer. Het is nog steeds mogelijk om ook met contact geld te  betalen. Meer informatie: www.oss.nl/kentekenparkeren.