WAT MAG WEL EN WAT NIET BIJ PMD?

Door onze inwoners wordt het PMD-afval goed ingezameld. Toch is nog niet voor iedereen duidelijk om welke huishoudelijke verpakkingen het gaat. We zien namelijk dat er veel andere soorten afval in de zakken en containers voor plastic zitten. Zo kunnen we de afvalstoffen niet hergebruiken. Wat mag wel en wat mag niet bij PMD? We zetten het voor u op een rij:

Wat mag wel en niet bij PMD?
Sinds 1 juni 2015 mag er meer huishoudelijk afval bij het plastic afval, ook wel PMD-afval genoemd. PMD staat voor Plastic verpakkingsafval, Metalen verpakkingen en Drankenkartons. Bij PMD mag alleen huishoudelijk verpakkingsafval. Zoals broodzakken, yoghurtbekertjes en verpakkingen van vleesbeleg. Metalen verpakkingen zijn drank- en conservenblikjes, siroopflessen en aluminium schalen. Drankenkartons zijn bijvoorbeeld pakken van yoghurt, melk en sap. Bloempotjes, kapot speelgoed of kunststof tuinmeubelen horen niet bij huishoudelijk verpakkingsafval en mogen niet bij het PMD-afval. Een overzicht van wat wel en niet bij PMD mag, vindt u op www.oss.nl/afval of download de app Afvalwijzer.

Waar levert u PMD in?
Gemeente Oss haalt een keer per drie weken PMD-afval bij u aan huis op. U kunt uw PMD-afval ook inleveren bij de Milieustraat, Maaskade 28 in Oss. Of doe het in de ondergrondse containers bij de winkelcentra. Stop de zakken niet te vol, anders passen ze niet door de opening van de containers.