Vrijwilligers gezocht voor oogsstuin in Ravenstein

Wil je dit voorjaar lekker naar buiten om aan de slag te gaan in een bijzondere tuin?
Dan is hier je kans!

Op het terrein van Conferentiecentrum Soeterbeeck wordt gestart met een ecologische zelfoogsttuin. Wij zijn drie inwoners van Ravenstein met een passie voor duurzaamheid en tuinieren. Alle goede dingen komen in drieën, dus hebben we een driejarenplan gemaakt.
Het eerste jaar gaan we groenten, kruiden en bloemen telen op een bescheiden oppervlakte (ongeveer 1750 m2). In het tweede en derde jaar breiden we uit en komen er fruitbomen en -struiken bij en een kas met tuingebouw.

Nu is het nog weiland maar in februari/maart gaat de spade de kleigrond in!
De tuin gaat leveren aan abonnementhouders, het restaurant van Soeterbeeck en wellicht neemt ook de Ravensteinse horeca groenten, kruiden en fruit af. Het is dus voor en door burgers, een kortere voedselketen bestaat niet! Soeterbeeck is eigendom van de Radbouduniversiteit. Wij werken samen met de universiteit om de biodiversiteit op het terrein te bevorderen. Hier wordt ook onderzoek naar gedaan.

Inmiddels hebben verschillende dorpsgenoten zich spontaan aangemeld voor allerlei klussen. Wil je ook graag een bijdrage leveren als vrijwilliger, dan zijn we daar heel blij mee. Mensen die willen tuinieren en klussen zijn van harte welkom! We kunnen hulp gebruiken bij het aanleggen van de watervoorziening, het plaatsen van een omheining, het bewerken van de grond, planten, zaaien, schoffelen etc. etc.

Er is genoeg te doen en iets samen ondernemen brengt ook gezelligheid. Uiteraard coronaproof.

Als je geïnteresseerd bent, laat het ons weten.
Je kunt een mail sturen naar info@biosfeer-ravenstein.nl. Je wordt dan uitgenodigd om op locatie te zien hoe de oogsttuin gaat worden en hoe we dat organiseren.

Hopelijk tot ziens!  
  
André Hendriks
Marjolie Luiken
Tonnie van Dijk