VERVOLG ZORGCOÖPERATIE RAVENSTEIN

Achter de schermen wordt er in Ravenstein hard gewerkt om een zorgcoöperatie op te richten waar de inwoners van Ravenstein, Huisseling, Deursen-Dennenburg, Demen, Dieden en Neerlangel baat bij gaan hebben. Via de oprichting hopen wij de consequenties van de bezuinigingen wat betreft de WMO die vanuit gemeente Oss gerealiseerd dienen te worden, te verzachten door diensten en aanvullende voorzieningen te leveren en een alternatief te bieden voor een versobering van professionele hulp.

Dit willen wij realiseren door met elkaar samen te werken als zorgvragende en zorgaanbiedende. Wij willen dat iedereen zo lang en zo goed mogelijk in en rondom Ravenstein kan blijven wonen. Dat komt ten goede van onze leefbaarheid!

Centraal staat hierbij het begrip De Ontmoeting. Wij willen een plek in Ravenstein creëren waar mensen elkaar laagdrempelig kunnen ontmoeten.

Daarom hebben wij een enquête samengesteld om te bepalen wat wij als extra zorg nodig zullen hebben. De enquête wordt naar iedere bewoner verstuurd en wordt persoonlijk ook weer opgehaald. Nadat de uitkomsten hiervan in kaart zijn gebracht, volgt er in het nieuwe jaar een bijeenkomst waar iedereen aan een discussie kan meedoen “Wat willen wij in Ravenstein realiseren”.

Karin Sutherland
Interim voorzitter van de stuurgroep