Verenigde naties bestaan 75 jaar: Gemeentehuis kleurt blauw

Dit jaar bestaan de Verenigde Naties (VN) 75 jaar. Een bijzonder moment dat we vieren met het verlichten van het gemeentehuis. Die kleurt  van 19 tot en met 24 oktober blauw.  

Burgemeester Wobine Buijs-Glaudemans: ’75 jaar geleden werd Nederland bevrijd en werden de Verenigde Naties opgericht. In Oss hebben we 75 jaar vrijheid vorig jaar gevierd. Vrijheid is een groot goed en al die jaren zet de VN zich daarvoor in. Andere belangrijke doelen waar de VN zich voor inzet zijn solidariteit, economische ontwikkeling, wereldgezondheid, natuur en milieu. Daar zijn de doelen van de Global Goals uit ontstaan. Doelen die we kunnen behalen door er met zijn allen aan te werken. Door als inwoner, als gemeente, bedrijf of organisatie samen te werken en te verbinden. Lokaal, nationaal en internationaal.  Al 75 jaar staat de VN met 193 landen voor goed partnerschap. Een hartelijke felicitatie aan de Verenigde Naties voor het 75-jarig jubileum.’

Verbinden, samenwerken in coronatijd
In verband met het 75-jarig bestaan van de VN had burgemeester Buijs – Glaudemans een online bijeenkomst van de UCLG (United Cities and Local Governments). Daar sprak zij over het verbinden van verschillende Global Goals, inwoners en organisaties in coronatijd. Het interview begint op 13 minuten.   

https://m.youtube.com/watch?feature=emb_logo&time_continue=1&v=ztH4GOMADFo.

NEDERLAND KLEURT VAN 19 TOT EN MET 24 OKTOBER VN - BLAUW klik hier