Uitnodiging initiatiefnemers

In een groene provincie is het beter wonen, werken, leven en verdienen: natuur is er voor iedereen. Daarom start de provincie Noord-Brabant, in samenwerking met Crowdfunding VoorNatuur, een programma gericht op het versterken van groene initiatieven. Daarin begeleiden we groene initiatieven in allerlei soorten en maten: bijvoorbeeld voor het aanleggen van een bloemenstrook in de straat, het aanplanten van een voedselbos, het opzetten van een bijenstal, of het geven van moestuin lessen aan kinderen. Want iedereen kan bijdragen aan een groener Noord-Brabant! Kijk hier voor meer voorbeelden van initiatieven. 

Dus wil je een nieuw idee waarmaken, je initiatief uitbreiden, meer deelnemers werven, of meer vrijwilligers vinden voor jouw groene idee? Meld je dan aan op crowdfundingvoornatuur.nl/initiatieves/start en vul de quickscan in!

Het team van Crowdfunding VoorNatuur begeleidt je persoonlijk om je idee een stap verder te brengen
Om je idee een stap verder te brengen, kunnen we je helpen met de volgende dingen: 

  1. Concretiseren van het project en verhaal. Vaak is er meer nodig voor het realiseren van een groen project dan je van tevoren denkt. Wij begeleiden je bij het concretiseren van je plannen en denken mee over het verhaal achter het initiatief, waardoor zij anderen kunnen inspireren met hun idee en een betrokken netwerk aanspreken. 
  2. Opbouwen van een betrokken netwerk. Om jouw idee succesvol te laten zijn, is het nodig om een grote groep enthousiaste supporters aan te haken. Wij kunnen je begeleiden bij het voeren van een campagne, waarin je in een korte tijd zoveel mogelijk mensen vertelt over je idee en hen inspireert om mee te komen helpen.
  3. Financiering via crowdfunding en evt. subsidie van max €5.000. Voor een groen idee is vaak ook geld nodig. Via crowdfundingvoornatuur.nl zamel je geld in, waarbij wij je begeleiden met tips & tricks. Daarbij maak je kans op een bijdrage van maximaal €5.000 en maximaal 50% van het gestelde doelbedrag. De provincie Noord-Brabant stelt deze bijdrage beschikbaar. 

Onze begeleiding is laagdrempelig en toegankelijk voor diverse groene initiatieven
Eigenlijk zijn we er voor elk groen initiatief in de provincie Noord-Brabant. Twijfel je toch nog of onze begeleiding wat voor je is? Schroom dan niet om contact op te nemen via brabant@crowdfundingvoornatuur.nl of via 020-3377055. We vinden het leuk om met je mee te denken! 

Meer informatie over ons programma is te vinden op crowdfundingvoornatuur.nl/brabant. Aanmelden kan via crowdfundingvoornatuur.nl/initiatieves/start.

Crowdfunding VoorNatuur geeft regelmatig workshops
Wil je graag in een workshop aan de slag met jouw idee? Dat kan! Kijk op crowdfundingvoornatuur.nl/brabant voor geplande workshops en meld je daar aan.

Klik hier voor de poster