Stormachtige Sinterklaasintocht Ravenstein

Eindelijk is het zover. Sinterklaas en zijn Pieten komen aan in Ravenstein. Maar wat een stormachtig weer. Gelukkig hadden de Sint en zijn Pieten geen last van ‘Maasziekte’. Vele kinderen stonden op hun te wachten. Liederen werden gezonden om Sinterklaas en zijn Pieten te verwelkomen. En dan opeens, is daar de boot.

Gé Wagemakers, wethouder van de gemeente Oss, heette Sinterklaas welkom toen hij eenmaal van boord was. Stevig op de benen op de Loswal, bij de jachthaven, liepen Sinterklaas en de Pieten langs de vele blijde gezichten van de kinderen naar Amerigo. Het paard van Sinterklaas stond al op hem te wachten.

In een grote stoet, onder begeleiding van het Sint Barbara Gilde en de OBK, ging men via een nieuwe route richting de Marktstraat.. Ook hier werd er weer volop gezongen. Eenmaal op het podium was er paniek bij de Sint en zijn Pieten. Er kwam rook uit het Raadhuis. Wat was er gebeurd, hoe kon men dit oplossen? En jawel hoor, daar hoorde we de sirenes van de brandweer al. Gelukkig door het kordaat optreden van de Ravensteinse brandweer, werden de Sint en zijn Pieten gered. Zo kon men het feest hervatten en na wat gezongen liederen, werd het Sinterklaasfeest voortgezet in Vidi Reo, waar vele kinderen aanwezig waren.

Het was weer een gezellig en groots Sinterklaasfeest in Ravenstein. Dit dankzij de grote inzet van alle vrijwilligers van het St. Nicolaascomité Ravenstein.

Voor de foto's van de intocht kunt u hier klikken

Dorpsraad Ravenstein