Sportclub SDDL is sportaccomodatie van het jaar 2022

Sportclub SDDL uit het Brabantse Demen is verkozen tot meest duurzame Sportaccommodatie van het jaar 2022. De vereniging die korfbal en voetbal aanbiedt ontving de prijs woensdagavond bij voetbalvereniging FC Burgum, de winnaar van vorig jaar. Naast SDDL waren ook EGS'20 uit Escharen en KV Tempo uit Alphen aan den Rijn genomineerd. Zij namen respectievelijk de tweede en derde prijs in ontvangst.

De winnaar van dit jaar, sportaccommodatie Onder d'n Plag van sportclub SDDL, is één grote CO2-opslag. Ze hebben bij de bouw gebruik gemaakt van circulaire materialen, in zowel bouw als inrichting. De accommodatie is multifunctioneel inzetbaar. Van een drumband tot jeugdwerk, de accommodatie wordt door veel verschillende doeleinden gebruikt. En een mooie plus: de club heeft een eigen groentetuin die ook de biodiversiteit stimuleert.

Dirk Megens van SDDL: "We willen de jury enorm bedanken voor de eerste prijs. Voor ons is het geen competitie al zijn we natuurlijk zeer vereerd. Alle clubs mogen zichzelf op de schouder kloppen. Wij zijn prachtige voorbeelden van duurzame sportaccommodaties voor alle verenigingen in Nederland".