Ravenstein vol Gildebroeders en -zusters

Op zaterdag 31 januari 2015 zijn veel gildebroeders en –zusters in Ravenstein present. De kring Land van Cuijk houdt op die dag de jaarvergadering met ruim 120 mensen. Deze kring bestaat uit gilden uit het Land van Cuijk, het Land van Ravenstein, Noord Limburg, Gelderland en Utrecht. De organisatie is in handen van het Ravensteinse Sint Barbara Gilde. Alle genodigden worden verwelkomd met een kopje koffie in het teerhuis van het gilde, Stadsherberg de Keurvorst.

Geheel in de lijn der tradities wordt de dag geopend met de viering ven een gildemis in de barokke Sint-Luciakerk. Voorgangers zijn de kringpriester R. Aarden, tevens pastoor van de Sint-Elizabethparochie in Grave e.o.; pastoor H. Spiertz van de parochie H. Johannes de Doper in Ravenstein, Schaijk, Herpen e.o. en diaken R. Lamers van diezelfde parochie. Muzikaal wordt de dienst opgeluisterd door het Dintherse Barbarakoor, bestaande uit broeders en zusters van het gelijknamige gilde. De dienst is uiteraard openbaar voor eenieder.

Voor en na de kerkelijke viering zullen de broeders en zusters, gestoken in hun historische kostuums, in een stoet naar de kerk en vervolgens van de kerk naar Vidi Reo worden getrokken. De dienst, waar beperkt plaatsen over zijn, begint om 10.00 uur.
Na de dienst is er voor de deelnemers eem koffietafel in gemeenschapshuis Vidi Reo.
Vanaf 13.00 uur tot ca. 16.00 uur zal de vergadering plaatsvinden, eveneens in Vidi Reo.