Nostalgische kermis Jan Cunenpark en kermispark Rusheuvel van start op donderdag 12 augustus

Op donderdag 12 augustus 2021 begint de kermis in Oss. Vanwege corona op twee plaatsen, net als in 2020: in het park van museum Jan Cunen en aan de Rusheuvel. Om 12.00 uur opent wethouder Van Kessel de nostalgische kermis in het Jan Cunenpark. Een uur later, om 13.00 uur, is het Kermispark Oss aan de Rusheuvel aan de beurt. Bij de opening van het kermispark zorgt Milko Renz voor een vrolijke noot door wethouder Van Kessel te helpen bij het bewaken van 1,5 meter. De kermis duurt tot en met 18 augustus.

Veilig en verantwoord
In 2020 heeft Oss laten zien dat kermis vieren veilig kan. Ook nu voldoen beide  kermisterreinen aan de eisen van de Covid-wet en volgen het Covid-protocol van de Kermisbonden om de toestroom van bezoekers te begeleiden. Ook zijn er maatregelen van afstand en hygiëne voor een verantwoorde kermis.

Kermispark Oss
Op het kermispark aan de Rusheuvel staan 38 attracties, behendigheidspelen en foodkramen. Op www.kermispark-oss.nl staan ze allemaal op een rijtje.

Dit zijn de openingstijden van het kermispark:
- donderdag 12 augustus: 13:00 - 23:30 uur
- vrijdag 13 augustus: 13:00 - 24:00 uur
- zaterdag 14 augustus: 13:00 - 24:00 uur
- zondag 15 augustus: 13:00 - 23:30 uur
- maandag 16 augustus: 13:00 - 23:30 uur
- dinsdag 17 augustus: 13:00 - 23:30 uur
- woensdag 18 augustus: 15:00 - 23:30 uur

Nostalgische kermis
Op de nostalgische kermis in park Jan Cunen staan 9 attracties: Grand Carrousel, Rups, Karimata Kinderreuzenrad, Peter Pan Railway, Hobbelende Geit, Bootjesmolen, Cakewalk, Glazen doolhof en Spookhuis. De prijs is € 2 per rit bij alle attracties. Ook kunnen kinderen prijzen winnen bij de paardenderby, eendjes vangen, het waterschietspel en de kinderschiettent. Verder staan er kramen met ijs, olliebollen, snoep, popcorn en suikerspinnen. Ook is er een miniatuurkermis.  De kermis in het Jan Cunenpark is elke dag geopend van 12.00 tot 21.00 uur.

Druktemeter
Wil je zeker weten dat je op het kermispark terecht kunt, check dan de druktemeter op www.kermispark-oss.nl.  Zo maken we samen de kermis tot een feest voor iedereen. Voor de nostalgische kermis in het Jan Cunen park is er geen druktemeter.

Straten rondom Rusheuvel afgesloten
Gaat u naar het kermispark aan de Rusheuvel kom dan zo veel mogelijk op de fiets of lopend. Er is een bewaakte fietsenstalling op het kermispark. Ben je met de auto parkeer die dan op het Burchtplein of Terwaenen. De straten in de omgeving van de Rusheuvel zijn dit jaar afgesloten met hekken en verkeersregelaars controleren wie er in mag. De straten zijn alleen voor bewoners bereikbaar. Zij hebben hiervoor een parkeerkaart gekregen. Zet je een auto zonder parkeerkaart in een afgesloten straat dan riskeer je een boete.