Nieuwe vervoerder voor het leerlingen- en jeugdwetervervoer

In het nieuwe schooljaar wordt het leerlingen- en jeugdwetvervoer overgenomen door de taxibedrijven Van Driel en Van Dijk. Dit naar aanleiding van een aanbesteding. De overeenkomst is dinsdag 1 juni getekend in het gemeentehuis van Oss.

Wethouder Kees van Geffen: “We zijn blij dat na een zorgvuldig aanbestedingsproces er lokale ondernemers uit de bus is gekomen. Dat het deze taxibedrijven zijn geworden, zal voor veel ouders vertrouwd aanvoelen”. Taxibedrijf Van Driel is na aan aantal jaar afwezigheid weer terug. Maurits van Driel is blij dat zij in Oss weer het leerlingenvervoer mogen verzorgen. “Dit deden we al vanaf begin jaren ‘80.”

Taxibedrijf Van Dijk zal Osse leerlingen en jeugdigen binnen Oss en Bernheze vervoeren; het taxibedrijf Van Driel vervoert Osse leerlingen en jeugdigen naar alle gemeenten buiten Oss en Bernheze. De overeenkomst is aangegaan voor vijf jaar, tot augustus 2026, met een optie tot verlenging van maximaal twee jaar.

Van Geffen: “Wij zien uit naar een constructieve en duurzame samenwerking met taxibedrijven Van Driel en Van Dijk. En duurzaam in de dubbele betekenis.” Van Driel en Van Dijk investeren in een nieuw wagenpark en gaan met veel meer elektrische taxibussen rijden. Daarmee sluiten ze ook aan bij de Global Goals waarmee gemeente Oss haar duurzame ambities waar maakt. Eric Boonen van Van Dijk: “We gaan met volledig elektrische taxibussen rijden, geen hybride.”

Er wordt gezorgd voor een soepele overgang. Chauffeurs van de taxibedrijven gaan thuis bij de kinderen en hun ouders kennis maken. Ook kunnen chauffeurs van de huidige vervoerders overstappen naar de nieuwe vervoerders.