Mantelzorgers uitgebreid in het zonnetje gezet

RAVENSTEIN – Er is al vele jaren op allerlei manieren aandacht besteed aan de Dag van de Mantelzorg op 10 november, dit jaar was het mogelijk elkaar weer te ontmoeten. Deze dag is bedoeld om mantelzorgers in het zonnetje te zetten en te bedanken voor hun vaak onzichtbare inzet.

Op woensdagmiddag 9 november heeft Samen Sterker* de mantelzorgers van Ravenstein en omgeving in het zonnetje gezet. In het wijkgebouw VidiReo was er een samenzijn, met lekkere wafels, gezelligheid, ontmoeten en speciaal geschreven gedichten met als thema mantelzorg.

De meeste mantelzorgers kennen elkaar en al snel ontstonden gesprekken van herkenning en was er volop aandacht voor elkaar. Genieten was de hele middag het sleutelwoord. Een mantelzorgster liet weten dat het “fijn was elkaar te ontmoeten”.

Het onderlinge contact met lotgenoten sprak velen aan. “De ervaring leert dat mantelzorgers aan een enkel woord van elkaar genoeg hebben, niemand die beter weet hoe het voelt om de voortdurende zorg en verantwoordelijkheid te hebben voor een dierbare” vertelde een mantelzorger.

Om mantelzorgers een hart onder de riem te steken hadden vier dichters waaronder de stadsdichter speciale gedichten geschreven, die zij zelf voordroegen aan de aanwezigen. Dit voelde voor de mantelzorgers als waardering, bezinning en herkenning.

Samenwerking Samen Sterker kijkt terug op een geslaagde middag. Dit jaar zullen we samen kijken wat we nog meer kunnen betekenen voor de mantelzorgers.

*Samenwerkingsverband van verschillende verenigingen / organisaties in Ravenstein:
KBO, Ravenstein, Zorgcoöperatie Ravenstein, De Zonnebloem afd. Ravenstein en omgeving, VidiReo, KrulKracht, Gemeente Oss en Ons-Welzijn.