MANTELZORGCOMPLIMENT

Ontvangt u mantelzorg en wilt u degene bedanken? Dan kunt u een mantelzorgcompliment aanvragen bij de gemeente. Dit is een cadeaubon van € 50 die u zelf aan uw mantelzorger geeft.

Wat is een mantelzorger?
Mantelzorgers zorgen langdurig en onbetaald voor een naaste met een ziekte of beperking. Zij doen dit omdat zij een persoonlijke band hebben met de persoon voor wie zij zorgen. Een mantelzorger is meestal een partner, kind, vader of moeder, een ander familielid, vriend of kennis. Wat een mantelzorger precies doet, is bij iedereen anders. Dat kan hulp in het huishouden zijn, toezicht en gezelschap, begeleiding bij het vervoer of de administratie. Maar er zijn ook mantelzorgers die helpen bij het douchen, aankleden en naar de wc gaan.

Op www.oss.nl/mantelzorg staat een formulier om het mantelzorgcompliment aan te vragen. Elke inwoner van de gemeente Oss mag één mantelzorgcompliment aanvragen. Dit is voor één mantelzorger. Deze mantelzorger heeft dit jaar langer dan drie maanden en minstens acht uur per week mantelzorg gegeven. Op oss.nl/mantelzorg staat een overzicht van alle voorwaarden. Inwoners die geen internet hebben, kunnen bellen met het centrale nummer van de gemeente Oss: 14 0412. Zij krijgen een aanvraagformulier thuisgestuurd.

Klik hier voor de flyer.