Maasland Gilde Oss zoek vrijwilligers

Maasland gilde oss zoekt vrijwilligers voor de activiteit Conversatie in een vreemde taal.
Het MGO is een vrijwilligersorganisatie die bemiddelt tussen mensen die hun kennis en kunde niet verloren willen laten gaan en willen delen en personen die op zoek zijn naar informatie en gebruik willen maken van deze kennis. Het MGO kent vrijwilligers voor diverse activiteiten zoals Samenspraak, stads- en natuurwandelingen, creatieve groepen voor tekenen, schilderen en beeldhouwen en stitch&bitch. Afhankelijk van de vraag kan het aanbod dus variëren. 

Voor de activiteit Conversatie vreemde talen hebben we regelmatig aanvragen.
Voor mensen die enige kennis hebben van een vreemde taal bestaat de mogelijkheid deel te nemen aan de activiteit Conversatie in een vreemde taal. Het doel is praktisch oefenen door te spreken in de gewenste taal. In de bijeenkomsten wordt uitsluitend in de vreemde taal gesproken. Op deze manier kan men spreekangst overwinnen en leren om eenvoudige of praktische gesprekken te voeren. De begeleiders beheersen de aangeboden vreemde taal volledig, omdat zij hierin gestudeerd hebben of uit het land zelf afkomstig zijn. 

WE ZOEKEN JOU! 
Doordat er meer vraag is, zoeken wij uitbreiding en verjonging van de aanbieders van conversatie in de talen Frans, Italiaans, Engels en Spaans.

Wij vragen:
- Je hebt passie voor een vreemde taal of je bent een narrative speaker en vindt het leuk om jouw taal op een informatieve en prettige manier aan anderen over te dragen;
- Het kan hierbij gaan om kleine groepen of individueel;
- Je vindt het leuk om te converseren over praktische alledaagse onderwerpen of leuke thema's en wetenswaardigheden van het land waar de taal gesproken wordt;
- Je bepaalt samen met de deelnemer{s} op welke tijd en waar de activiteit plaats vindt;
- Tijdsinvestering: wekelijkse bijeenkomst van 1 tot 1,5 uur buiten de vakanties excl. voorbereiding.

Wij bieden:
- Begeleiding en ondersteuning bij het inwerken door een coordinator;
- Een leuke uitdagende vrijwilligersklus;
- Vergoeding van onkosten, jaarlijks een gezellige vrijwilligersbijeenkomst en een vrijwilligersverzekering;
- Bemiddeling tussen u en de deelnemers.

Contactgegevens: 
Wilt u meer informatie? Het MGO heeft op donderdag van 11.00-12.00 uur spreekuur in het Taalhuis in de bibliotheek, Raadhuislaan 10, 5341 GM Oss.

Contactpersoon/coördinator: Peter Verspeek tel. 060444346 of Elise van Mierlo tel. 0629947604.
Website: www.maaslandgildeoss.nl.
Email: maaslandgildeoss@hetnet.nl