Lotgenotengroepen rouw en verlies bij ons welzijn

In november starten er weer lotgenotengroepen voor volwassenen die hun partner zijn verloren.

Op donderdagochtend in Oss en donderdagmiddag in Uden/Veghel.

Enige tijd na het overlijden van een partner is het voor veel mensen helpend om deel te nemen aan een lotgenotengroep. Hoe ga je om met het ingrijpend verlies van een partner? Een gebeurtenis die je het gevoel kan geven dat niets er meer toe doet. Toch moet of wil je verder met je leven. Veel mensen die hun partner zijn verloren kunnen steun gebruiken in deze periode.

Wie rouwt, doet dat op z’n eigen manier en in z’n eigen tempo. Maar iedereen heeft te maken met verdriet en pijn. In tien ontmoetingen staan zulke gevoelens centraal: afscheid (kunnen) nemen, emoties, reacties van de omgeving, lichamelijke klachten en persoonlijke ervaringen. De herkenning, erkenning en steun die juist lotgenoten elkaar kunnen geven, helpen stap voor stap de weg vooruit te vinden.

Aanmelden voor deze groep door inwoners van Gemeente Oss en Bernheze kan via de Toegang Zorg & Welzijn: 14 0412 (keuze 1) / zorgenwelzijn@oss.nl / www.ons-welzijn.nl .

ONS welzijn is er voor iedereen met een vraag op het gebied van meedoen, opvoeden en opgroeien, wonen, financiën of zorg die deze niet alleen kan beantwoorden. Ook zijn we er voor mensen die hun talent willen ontdekken en inzetten voor hun omgeving. ONS welzijn werkt in de gemeenten Bernheze, Boekel, Landerd, Oss, Uden en Meierijstad.