Koop een gebruikte PBD container bij Gemeente Oss

Inwoners van gemeente Oss kunnen nu eenmalig een gebruikte, schoongemaakte afvalcontainer kopen bij gemeente Oss. Vraag de container aan vóór 30 juni 2021. Daarna is dit niet meer mogelijk.

Hoe werkt het?

  1. Ga naar oss.nl/gebruikte-container en vul het digitale aanvraagformulier in.
  2. Een gebruikte afvalcontainer kost 10 euro. Na betaling krijgt u een bevestigingsmail met een zaaknummer. Bewaar deze mail goed.
  3. U hoort uiterlijk op 9 juli 2021 wanneer de container voor u klaar staat. Gemeente Oss neemt contact op via telefoon of e-mail. Daarna kunt u de container zelf ophalen op de Ir. Diddewerf (singel 40/45 300). Neem uw legitimatiebewijs en het zaaknummer dat in de bevestigingsmail staat mee. Gemeente Oss bezorgt de containers niet.

Eenmalige actie
Belangrijk: het kopen van een gebruikte afvalcontainer is een eenmalige actie voor inwoners van gemeente Oss. In de container kunt u bijvoorbeeld uw volle PBD-zakken bewaren totdat ze opgehaald worden. U kunt de container niet aan de straat zetten en de container wordt niet geleegd. U wordt eigenaar van de container. Dat betekent ook dat u de container niet kunt laten ophalen als u bijvoorbeeld verhuist of de container niet meer nodig hebt. Bedrijven kunnen geen gebruikte afvalcontainer kopen.

Waarom kost een gebruikte afvalcontainer 10 euro?
Gebruikte containers worden gerecycled. Daar krijgt gemeente Oss een vergoeding voor. De container kost 10 euro door de gemiste recyclevergoeding en alle handelingen die horen bij het opnieuw beschikbaar maken van de gebruikte containers. Denk daarbij aan dingen zoals containers ophalen, schoonmaken, selecteren kapotte/versleten containers en reparatie zoals een deksel of wiel vervangen.

Meer info
Kijk op oss.nl/gebruikte-container