Gratis energie quickscan voor VVES

Princenborgh heeft al aangemeld. Doe ook mee!

De gemeente Oss wil samen met inwoners en ondernemers 11% energie te besparen in 2030. Maar hoe doe je dat? En waar begin je? Eerst is het belangrijk dat je weet hoeveel energie je gebruikt. Daarna is het belangrijk om de juiste maatregelen te nemen om dat energiegebruik omlaag te krijgen. Dit kan ook in jouw eigen appartement of gebouw! We bieden de Vereniging van Eigenaren (VvE) een energie QuickScan aan. Samen met een adviseur ontdek je de kansen om energie te besparen in het gebouw. De waarde van deze QuickScan is zo’n €2.000,-. Gemeente Oss biedt het nu gratis aan.

Voor wie?
De VvE QuickScan is interessant voor VvE’s die binnen 5 jaar voor een grote gezamenlijke investering of onderhoud staan. Denk aan het isoleren van de gevel of het dak, nieuwe kozijnen en glas en de vervanging van de cv-installatie. Ook als jouw VvE interesse heeft in zonnepanelen of een groen dak, kunnen jullie je aanmelden voor de gratis scan.

Wat is de QuickScan?
De QuickScan is een snelle en praktische vorm van energieadvies. Het advies kan gebruikt worden als jullie je willen laten informeren over de mogelijkheden voor energiebesparing. Het adviesbureau PKW voert de QuickScan uit. Dit adviesbureau was de afgelopen 4 jaar al actief bij VvE’s in Noord-Brabant.

Hoe werkt het?
Een adviseur van PKW maakt een afspraak voor een technische inspectie op locatie. Het is prettig als dit samen met een bestuurslid en uw beheerder gebeurt. Zo kunnen jullie meteen aangeven welke wensen en knelpunten er zijn. Binnen 14 dagen krijgen jullie een concept-rapport, die jullie samen met de adviseur en de gemeente Oss doorspreken. Na deze afspraak ontvangen jullie het definitieve rapport met daarin de eerste stappen om energie te besparen.

Doe mee!
De gemeente Oss kan 12 QuickScans weggeven. Wil je jouw VvE aanmelden? Dat kan vóór 31 mei 2021 via info@ossschakeltdoor.nl.

Geef de volgende gegevens aan ons door:

1)      NAW gegevens VvE (naam VvE, adres en plaatsnaam, KvK-nr)

2)      Contactgegevens van de beheerder (naam, e-mailadres, telefoonnummer)

3)      Contactpersoon bij de VvE (naam, e-mailadres, telefoonnummer)

4)      Fysieke gegevens VvE (bouwjaar en aantal woningen)

5)      Eigendomsverhoudingen (hoeveel woningen worden er verhuurd en hoeveel woningen zijn eigendom van eigenaar-bewoners)