GESLAAGDE NIEUWJAARSRECEPTIE

Dinsdag 3 januari 2017 werd de Nieuwjaarsreceptie gehouden van de dorpsraad Ravenstein. Deze keer werd de receptie gehouden in Soos Madhouse. Het symbool van de dorpsraad is, dat wij proberen overval contact mee te houden of te krijgen. Jongeren zijn hierin ook van belang.

Tijdens het openingswoord van de voorzitter Karin Sutherland, vertelde zij waar de dorpsraad mee bezig is en wat zij in de toekomst willen gaan bereiken en waar mogelijk de dorpsraad zich hard voor gaat maken. We kijken terug op een druk jaar, met als hoogte punten de woningbouw op ’t Kolske/Schaafdries en de voorzieningenkaart. Karin benadrukt ook dat starterswoningen van belang zijn, maar dit niet altijd nieuwbouw hoeft te zijn.
Zo ook werd het verlies van het vlakglasmuseum en Ravenstein bij kaarslicht vernoemd. Karin heeft er alle vertrouwen in dat deze particuliere initiatieven vervangen worden door nieuwe, die een plek vinden in Ravenstein. Ravenstein is dynamisch genoeg voor allerlei burgerinitiatieven. Men heeft de mogelijkheid om mee te denken over de toekomst van het gebied gemeente Ravenstein. Meedenken over de leefbaarheid en wat hebben we nodig.

Na deze mooie woorden was er tijd voor een optreden. Anne Costong en Milou de Kleijn, 2 jonge dames van 17 en 18 jaar uit Deursen en Demen, brachten enkele liederen ten gehore. Anne en Milou zingen tijdens de Kerstmis in de kerk van Deursen en in de kapel. Ook zingen zij op evenementen, feesten en indien gewenst bij een afscheid.

Na het optreden van Anne en Milou was het tijd voor de uitreiking van 2 Raafjes van verdiensten. De genomineerde zijn Henri Brands uit Dieden voor zijn vele inzet bij SDDL en de carnaval en Peter Roelofs voor zijn jarenlange inzet bij het sinterklaascomité. Beiden waren zeer verrast met hun nominatie die zij kregen voor de verdiensten van Ravenstein en de kernen. Ook kregen zij een enveloppe met een kleine attentie.

Na het in ontvangst nemen van deze Raafjes, was er nog een kort optreden van Anne en Milou. Daarna bedankte Karin Sutherland alle aanwezigen voor hun komst en was het tijd voor een hapje en een drankje.

Wij kijken terug op een geslaagde Nieuwjaarsreceptie en hopen u volgend jaar weer de hand te mogen schudden.