Fairtrade, biologisch, lokaal én vegan: Samen voor een eerlijke wereld!

Van 8 tot en met 16 mei is het landelijke Fairtrade week. Deze keer staat de week in het teken van de horeca. Met aandacht voor fairtrade, biologisch, lokaal en vegan.

Wethouder Joop van Orsouw: ‘Gelukkig is er weer meer mogelijk voor de horeca. Bestel lokaal bij jouw favoriet en ondersteun lokale horecaondernemers in Oss en de kernen. Die ontvangen ons graag op hun terras. Of koken een heerlijke afhaal- of bezorgmaaltijd voor jou. Met menu’s waarbij aandacht is voor Fairtrade, biologisch, lokaal en vegan. En gebruiken daarbij ingrediënten die bijdragen aan een duurzamere wereld.’

Kies Fairtrade
Als consument kun je meer impact hebben door een lokale boer te steunen. Produceert die bio, des te beter. Wanneer lokale landbouw geen optie is, denk dan aan Fairtrade. De meeste Fairtrade zoals koffie, thee, cacao en bananen, kunnen niet in Nederland of een buurland geproduceerd worden. Lokale alternatieven zijn er dus niet.

Fairtrade verbindt producenten en werknemers in Azië, Afrika en Zuid-Amerika met consumenten en bedrijven over de hele wereld. Dit om wereldhandel op een positieve manier te veranderen. Producten die het Fairtrade label dragen, voldoen aan strenge sociale, ecologische, economische en organisatorische standaarden.

Over Fairtrade Gemeente
De gemeente Oss is Global Goals gemeente en draagt de titel ‘Fairtrade Gemeente’. Gemeente Oss gebruikt zelf fairtrade producten. En ook een groot aantal winkels en de horeca in Oss bieden Fairtrade producten aan. Veel bedrijven en organisaties gebruiken Fairtrade producten zoals koffie, thee en suiker op de werkvloer. Koop je een Fairtrade product? Dan draag je bij aan een eerlijke en duurzame wereld voor mens, dier en milieu.

Samen voor een eerlijke wereld! Kies eens wat vaker voor eerlijke producten.