EINDFEEST ROESTERD/KROMLAND

Zaterdag 29 augustus. De weergoden waren ons goed gezind. Rond 9.00 uur werd de tent opgebouwd door enkele bewoners. De koffie werd gezet, tafels en banken werden geplaatst, zodat om 10 uur de mensen plaats konden nemen voor een bakje koffie met een lekker slagroomsoes/cake erbij. Rond de klok van 10 uur kwamen de 1e bewoners aangelopen. In totaal waren er zo’n 35 bewoners. Tijdens het nuttigen van de koffie/thee en slagroomsoes/cake, werd er nog het een en ander toegelicht door de dorpsraad en de gemeente Oss. Nadat de laatste vragen waren beantwoord, ging men aan de slag.

Er werden bordjes opgehangen met huisnummerverwijzing in de Kromland, Diverse mensen gingen met knijper en vuilniszak aan de wandel om de buurt te verwijderen van zwerfafval. Er werden 5 knijpers en vuilniszakringen aangebonden door de gemeente die in het bezit mogen blijven van de bewoners. Er werd uitleg gegeven door de gemeente over het snoeien van bomen. Weer andere gingen aan de slag met het smeren van broodjes voor de lunch.

Zo rond de klok van 12 uur was een ieder weer terug bij de tent. Daar kon men genieten van heerlijke broodjes van de Echte Bakker Willy van Mook en van een heerlijke snack die werd aangeboden door cafetaria De Maasstad. Na de lunch werd alles weer door de bewoners opgeruimd.

Een ieder was zeer tevreden. We kijken terug op een fijne samenwerking, die heeft plaatsgevonden in de wijk en op een zeer geslaagde eindafsluiting. Met dank aan alle bewoners die hun steentje hebben bijgedragen.

Deze dag werd financieel mogelijk gemaakt door de gemeente Oss, wooncorporatie Mooiland en de Dorpsraad Ravenstein.