DRUK BEZOCHTE DAGEN TIJDENS DE OFFICIĖLE OPENING VAN MOLEN DE NIJVERHEID

Molen de Nijverheid uit Ravenstein vierde zaterdag 14 mei de officiële opening van de nieuwe ambachten in en rondom de Molen, waaronder de uitbreiding van het bakhuisje, Wilskracht Stadsbrouwerij Ravenstein en diverse streekproducten. In een later stadium volgt nog de inrichting van een winkel.

Wethouder Gé Wagemakers mocht als openingshandeling het ‘luiwerk bedienen’. Het luiwerk is een hijswerktuig voor het transporteren van de zakken graan naar de zolder waar het gemalen wordt", vertelde Molenaar Bart Tonies. Op deze heuglijke dag zaten er diverse streekproducten in, w.o. een pakje pannenkoekmeel, flesjes speciaal bier, speltbrood, cranbarryjam en een fles met vers vruchtensap.

Met onder meer deze producten kan de stichting Ravensteinse Molen zich profileren en de molen rendabel maken. "Een molen die niet draait, gaat ten onder", vindt Juriën Dericks.

Tijdens de Pinksterdagen was de molen te bezichtigen voor alle belangstellenden. Zij kregen een rondleiding door een van de molenaars in de molen, bij het bakhuisje, waar op 1e Pinksterdag het brood gebakken werd door onze eigen bakker Willy van Mook, men kreeg uitleg over de 4 verschillende speciaal bieren door een van de brouwers, die uiteraard te proeven waren. Diverse streekproducten werden te koop aangeboden.

Men kan terugkrijgen op zeer geslaagde dagen die allemaal druk bezocht werden. Met dank aan alle belangstellenden.