Doe mee aan de gratis cursus Politiek Actief

Denk je wel eens: ik zou wel willen weten hoe de politiek werkt? Of zou je meer invloed willen uitoefenen in jouw gemeente? Meedoen in de lokale politiek is misschien wel eenvoudiger en leuker dan je denkt! Op maandag 31 mei start voor inwoners van gemeente Oss de cursus Politiek Actief.

Voor wie is deze cursus?
De cursus Politiek Actief is bedoeld voor iedereen die erover nadenkt politiek actief te worden, maar nog niet precies weet wat de mogelijkheden zijn. Deze cursus biedt de gelegenheid om een kijkje te nemen achter de schermen van de lokale politiek. Hiermee wil gemeente Oss inwoners enthousiast maken om (politiek) actief te worden. Dat kan bijvoorbeeld als lid van een politieke partij of als raadslid. Of andere mogelijkheden om actief mee te denken en te praten. Denk daarbij aan onderwerpen zoals leefbaarheid en veiligheid in je wijk of dorp als lid van een wijk- of dorpsraad. De cursus is gratis en je kunt vanaf 17 maart 2021 aanmelden via Raadsgriffie@oss.nl.

We hebben ruimte voor 30 personen. Als er meer mensen aanmelden, dan bekijken we of het mogelijk is om een tweede groep erbij op te starten. Als er veel mensen zich aanmelden, dan selecteren we de deelnemers op basis van hun motivatie.

Programma
De cursus bestaat uit vijf bijeenkomsten en het bijwonen van een raadsvergadering. Naast theoretische kennis, verbeteren de deelnemers ook hun vaardigheden. Denk bijvoorbeeld aan een training debatteren. Theorie wordt afgewisseld met praktische opdrachten. Gastdocenten geven presentaties. Uiteraard ontmoeten de deelnemers ook lokale politici en bestuurders om ervaringen uit de praktijk te horen.

We hopen dat we de cursus in het gemeentehuis kunnen doen. Als dat door coronamaatregelen niet gaat, dan is de cursus online. De cursus start in de gemeente Oss op maandag 31 mei 2021. Elke bijeenkomst heeft een ander thema. Daarnaast bezoeken de deelnemers een raadsvergadering. ProDemos geeft de cursus in de avonduren.