De Ravensteinse Dagen komen er aan!!!!

Tijdens het Hemelvaartsweekend is het eindelijk zover: De Ravensteinse Dagen staan dan op het menu. Onder het motto ‘ Dorpsfeesten in de stad’  keert de kermis na jaren van afwezigheid weer terug in ons mooie vestingstadje. En dat moet gevierd worden. We hebben voor jong en oud een leuk en gevarieerd programma in elkaar gezet. We zullen enkele hoogtepunten uitlichten voor jullie en hopen jullie allemaal te zien op ons feestterrein aan De Bleek.

Donderdag 26 mei 2022 - Mini-braderie – Taarten bakken - Knutselen
Vanaf 14:00 uur is er volop gezelligheid rondom het feestterrein aan De Bleek. Lokale ondernemers stallen hun kraampjes uit met allerlei lekkernijen uit de regio. Komen jullie ook een kijkje nemen op Hemelvaartsdag?

Om samen met alle inwoners van Ravenstein de opening van de Ravensteinse Dagen te vieren organiseert Gezellig bij... de allereerste bakwedstrijd: "Ravenstein bakt taart met Hemelvaart"! Deze taartenbakwedstrijd is voor jong en oud. Ben jij creatief en houd je van bakken? Dan zijn wij op zoek naar jou! Bak thuis jouw favoriete taart en lever je taart in op donderdag 26 mei tussen 13:00-13.15u bij de tent op de Bleek.
Jullie baksels zullen worden beoordeeld door een vakkundige jury. Aansluitend mag iedereen komen smullen van alle lekkere taarten in de tent op de Bleek. Hier zal bekend worden gemaakt wie de winnaars zijn van deze eerste editie van "Ravenstein bakt taart met Hemelvaart". Er zijn leuke prijzen te winnen!

Meld je voor 15 mei 2022 aan voor "Ravenstein bakt taart met Hemelvaart" via gezelligbij@gmail.com en vermeld je naam, contactgegevens en welke taart je bakt. Bakkers klaar? Bakken maar! Succes!

Hebben jullie de tekening al ingekleurd? Wij moeten nog beginnen! Wist je dat je er zelfs een prijs mee kan winnen? Lever de tekening in en wie weet is de prijs voor jou! Ook zijn er mooie prijzen te winnen met de kleurwedstrijd. Lekker kleuren maar. Heb je via school geen kleurplaat ontvangen? Deze zijn deze nog op te halen bij Walravenstraat 2.

Wil jij tijdens de Ravensteinse Dagen gezellig komen knutselen in de feesttent op De Bleek? Gezellig Bij.. is er klaar voor en jullie zijn van harte welkom vanaf 14.45 uur om lekker mee te knutselen. Voor 1 consumptie a €2,50 kan je gezellig mee doen.

Donderdag 26 mei 2022 - De Ravensteinse Reünie

Een band in de tent met Hemelvaart op de Bleek, daar zullen veel geboren Ravensteiners aan denken bij herinneringen aan de Ravensteinse kermis. Om die traditie tijdens De Ravensteinse Dagen dubbel en dwars in ere te herstellen, spelen op donderdag 26 mei zelfs twee bands in de tent!

CHPTR 2 is een jeugdige band met veel lokaal talent. Zij openen deze avond met een prachtig optreden. Vanavond niet Schat! is al jaren in Ravenstein en wijde omgeving bekend. Ze speelden al eens tijdens de Ravensteinse kermis en laten met Hemelvaart zien dat zij een geweldig feestje kunnen bouwen!  Als kers op de taart vindt deze avond de vuurdoop plaats voor De Ravensteinse Draaiers. Wie of wat zij zijn? Daar kom je achter tijdens De Ravensteinse Reünie op Hemelvaartsdag; donderdag 26 mei 2022!

Tickets zijn verkrijgbaar via www.ravensteinsedagen.nl.

Vrijdag 27 mei 2022 – Vrijdagmiddag borrel
Op vrijdagmiddag 27 mei 2022 is er vanaf 15:00 uur een gezellige, Bourgondische vrijdagmiddagborrel. Lokale ondernemers, met ieder hun eigen specialisme, zorgen dat niemand iets te kort komt op deze middag. Er kan genoten worden van (speciaal) biertjes, diverse wijnen en vanaf 16:30 uur kan er ook een hapje gegeten worden.

Sluit de werkweek met je collega’s gezellig af op ons feestterrein aan De Bleek en luidt hier het weekend in met een lekkere borrel en diverse hapjes. Zet 27 mei 2022 alvast in de agenda en dan zien we jullie graag op onze vrijdagmiddagborrel.

Vrijdag 27 mei 2022 – Anske’s Verjaardag
Omdat Anske's Verjaardag in 2020 en 2021 werd afgelast door het Coronavirus, gaan we dit feest kei-hard inhalen op vrijdag 27 mei 2022! Zet het feest maar geblokt in je agenda.

Nondeju ons Anske is jarig op 27 mei 2022! Dat gaan we natuurlijk met z'n alle vieren en jij kan erbij zijn. Oftewel IT'S BORREL TIME.

Op deze avond komen er een aantal top acts voor jullie de tent op zijn kop zetten. Wat denk je van News Papers, BRELOW, Tegedroads, Row Da Coppa & MC Billy en ELEMENT? Juist ja! Dat kan maar een ding betekenen en dat is dat het dak eraf gaat knallen! Tickets zijn verkrijgbaar via www.ravensteinsedagen.nl.

Zaterdag 28 mei 2022 – Shake on the Bleek
Deze avond kun je lekker shaken op de deuntjes van verschillende DJ's! The Allstarz, De Ravensteinse Draaiers en Gluren bij de Buren betreden deze avond het podium. Shake on the Bleek gaat om 20:00 uur van start! Tickets zijn verkrijgbaar via www.ravensteinsedagen.nl.

Zondag 29 mei 2022 – Bleek Battle
Retteketet een estafet(te)! Ben jij een beetje competitief? Sterk of snel? Of houd jij gewoon van een leuk spelletje? Strijd dan op 29 mei 2022 mee tijdens dé battle voor jong en oud. Vlieg, ren en/of spring in tweetallen over het parcours met verschillende onderdelen. Als Speedy Gonzalez over een hindernisbaan en zo nauwkeurig schieten als Ellie Lust. Het beloofd een hilarisch gevecht te worden. Geef je daarom op de zondag op met je vader, moeder, kind, vriend of vriendin en laat zien waarom jullie zo’n goed team zijn! Naast de eer, vallen er zelfs nog mooie prijzen te winnen om je dagje kermis extra glans te geven. Deelname is gratis. Tevens is het terras open voor een lekker, verdiend drankje.

Wil je meer weten over het programma van de Ravensteinse Dagen? Of wil jij je tickets kopen om ook bij een van de gezellige feestavonden te zijn? Ga dan snel naar www.ravensteinsedagen.nl en dan zien we jullie allemaal tijdens het Hemelvaartsweekend op ons feestterrein aan De Bleek.