Café Brein Uden en Oss – Ontspannen en Bewegen

Dit thema staat centraal tijdens Café Brein op maandag 16 mei Uden en dinsdag 17 mei in Oss.

Café Brein is een trefpunt voor mensen met een niet aangeboren hersenletsel (NAH), mantelzorgers, partners, familieleden, vrienden en professionals.

Bewegen kan van heel klein gaan naar heel groot. Bewegen aan tafel, ballon tennis, bewegen met muziek of een fitness. Dat is voor iedereen anders en zeker voor NAH deelnemers. Daarom is ontspannen daarna zo fijn. Maar ook als je dit thuis, wanneer nodig, zelf kunt toepassen.

We geven wat mogelijkheden en tips tijdens deze bijeenkomsten.

Niet aangeboren hersenletsel kan gevolgen hebben op verschillende gebieden van het functioneren, zoals bewegen (motoriek), denken (cognitie), emoties en gedrag. Ook het karakter van de getroffene kan veranderen.

Tijdens deze themabijeenkomsten zal de aanwezige bewegingsagoog ingaan op dit thema en geeft zij tips en mogelijkheden hoe ontspanning en beweging toe te passen. 

Café Brein Uden is op maandagavond 16 mei 19.00 uur- 21.00 uur (18.30 uur zaal open) in Muzerijk, Klarinetstraat 4.

Voor Café Brein Uden-Veghel kunt u zich aanmelden via: cafebreinUden@ons-welzijn.nl

Café Brein Oss is op dinsdagmiddag 17 mei van 14.00-16.00 uur (13.30 uur zaal open) in buurthuis Meteoor, Oude Litherweg 20.

Voor Café Brein Oss via: cafebreinOss@ons-welzijn.nl

In Café Brein worden wisselende onderwerpen besproken in een gezellige ontspannen sfeer. Het accent ligt op contact, erkenning en voorlichting. Een plek waar je niet steeds hoeft uit te leggen wat er aan de hand is. Vrijwilligers organiseren Café Brein samen met SWZ, Thuiszorg Pantein, Brabant Zorg, Professionals in NAH, revalidatiecentrum de Tolbrug en ONS welzijn. Kijk voor meer informatie op Home - Hersenstichting (Zoek in het zoekveld op NAH)

ONS welzijn is er voor iedereen met een vraag op het gebied van meedoen, opvoeden en opgroeien, wonen, financiën of zorg. Ook is ONS welzijn er voor mensen die hun talent willen ontdekken en inzetten voor hun omgeving. ONS welzijn werkt in de gemeenten Bernheze, Boekel, Maashorst, Oss en Meierijstad.