Burgemeester Wobine Buijs neemt volgend jaar afscheid van gemeente Oss

In de zomer van 2025 neemt Wobine Buijs-Glaudemans afscheid als burgemeester van Oss. Dat zei ze in de nacht van donderdag op vrijdag na een lange raadsvergadering.

In 2011 is Wobine Buijs-Glaudemans benoemd als burgemeester van Oss. ‘Ik wil vertellen dat het komende schooljaar mijn laatste jaar als burgemeester zal zijn. Ik ben verknocht aan het burgemeesterschap in Oss. Maar ik weet ook dat het er ooit van moet komen. U weet als raadsleden ook dat deze functie een vorm van bestuurlijke topsport is. Voor dit ambt is het van belang dat ik tot het laatste moment vol in touw kan zijn. Dat is de reden om zelf de regie te houden en volgend jaar afscheid te nemen.’

Grote ambitie, grote opgaven

‘Met enorm veel vertrouwen in deze raad en dit college kan ik het komende zomer loslaten. Oss heeft een grote ambitie, en grote opgaven, maar ook een uitstekende overlegcultuur. Die moeten we koesteren. Als u van daaruit een opvolger werft, is hij of zij in goede handen. Ik kijk uit naar het komende jaar.’