Belastingaangifte 2021: Laat u geld liggen?

Uit de praktijk blijkt, dat veel mensen ‘geld laten liggen’ bij de Belastingdienst. Dit omdat ze geen aangifte inkomstenbelasting doen of geen toeslagen aanvragen. Het gaat vooral om ouderen en mensen met chronische ziekten, maar ook om jongeren met een bijbaan en mensen met een lager inkomen.

Ook als u niet verplicht bent tot aangifte inkomstenbelasting, is het vaak toch verstandig dit te doen. Het gaat bij de inkomstenbelasting soms wel om enkele honderden Euro’s. Deze aangifte kan voor het jaar 2021 gedaan worden, maar ook voor alle 5 jaren hiervoor.

ONS welzijn heeft ruime ervaring met het doen van de aangifte inkomstenbelasting en het recht op toeslagen te onderzoeken/aan te vragen.

Hoe komt u erachter of u geld van de Belastingdienst terug kunt krijgen (inkomstenbelasting, zorgtoeslag en/of huurtoeslag)? Meestal kunnen wij met één gesprekje zien, of u recht heeft op geld van de Belastingdienst.

Hebt u een inkomen van maximaal €25.700 bruto per jaar, bent u geen zelfstandige en hebt u geen bewindvoerder of koopwoning? Neem dan contact op met ONS welzijn op 088-374 25 25 om een afspraak te maken. Deze dienstverlening is gratis.