Azoess, dé zorgverzekering voor mensen met hoge zorgkosten en een laag inkomen

Ziek zijn kan veel geld kosten. Een goede zorgverzekering is daarom belangrijk. Voor inwoners met een laag inkomen (tot 120% van de bijstandsnorm) biedt de gemeente Oss een zorgverzekering aan bij VGZ of CZ. De Aanvullende Zorgverzekering Oss; AZOSS. Aanmelden kan via www.gezondverzekerd.nl/oss.

AZOSS

AZOSS is een verzekering met ruime vergoedingen. Door de collectiviteitskorting en maandelijkse bijdrage van de gemeente, kunnen inwoners zich goed en voordelig verzekeren. Meedoen betekent dus goed verzekerd bij een laag inkomen!

Wat zijn de voordelen van AZOSS?

  • De gemeente betaalt € 20,- of € 40,- per maand mee aan de premie. Dat is € 240,- of € 480,- per jaar!
  • Collectiviteitskorting.
  • Uitgebreide vergoeding voor onder andere brillen, fysiotherapie, tandartskosten en Wmo eigen bijdragen.
  • Het extra uitgebreide pakket heeft een regeling voor het eigen risico.
  • Er is geen medische keuring.

Overstappen naar AZOSS
Aanmelden voor AZOSS kan via www.gezondverzekerd.nl/oss. Daar staan de voorwaarden en de vier pakketten met premies waaruit mensen kunnen kiezen. De keuzehulp helpt inwoners het pakket te vinden dat het beste bij hun zorgkosten past. Aanmelden kan tot en met vrijdag 31 december 2021. De nieuwe zorgverzekeraar zegt de oude zorgverzekering op.

Hulp bij het aanmelden
Inwoners die hulp nodig hebben bij het aanmelden kunnen iemand in de omgeving vragen om te helpen. Lukt dit niet? Vraag dan de Sociaal raadslieden van ONS welzijn om hulp. Bel 088 374 2525.

Meer informatie
Voor vragen over de vergoedingen en premies kunnen inwoners terecht bij de zorgverzekeraars:

Neem voor meer informatie over het gemeentepakket contact op met de gemeente Oss. Bel 14 0412 (toets 2).

De gemeente Oss is een Global goals gemeente
Dit project draagt bij aan Global goal: 1 Geen armoede, 3 Goede gezondheid en welzijn, 17 Partnerschappen om doelen te bereiken. De Global Goals zijn 17 doelen die gelden voor alle landen en voor alle mensen. Kijk voor meer informatie op: www.oss.nl/globalgoals