OSS VIERT 75 JAAR VRIJHEID

Op donderdag 19 september vieren we dat Oss 75 jaar geleden is bevrijd. Iedereen is van harte welkom bij de officiële herdenking. Deze is van 12.00 tot 12.45 uur bij het monument voor Vrijheid, Verdraagzaamheid en Vrede aan de Prof. Regoutstraat in Oss.

Vóórdat het officiële programma begint, rijdt een konvooi van militaire voertuigen een stukje van de route die de bevrijders in 1944 reden. Dit was onderdeel van Operatie Market Garden.

Programma officiële herdenking
11.00 uur – ca. 11.45 uur
Operatie Market Garden,
konvooi van historische militaire voertuigen. 
Zie hier het kaartje voor de route.

12.00 – 12.45 uur
Officiële herdenking door burgemeester Wobine Buijs-Glaudemans
Toespraken worden verzorgd door Burgemeester Buijs-Glaudemans, Ed Steiger namens de Stichting Veteranen Oss en Bill Truelove (voormalige Canadees militair). Ook zal een leerling van het Maasland College samen met een cadet van King’s Edgehill School (Canada) een verhaal vertellen. De muziek wordt verzorgd door muziekvereniging Hartog en stadsharmonie KVA. Daarnaast treedt een koor van Canadese studenten op. 

14.00 uur
Het konvooi rijdt verder naar Grave

Ontmoet de deelnemers van het konvooi bij camping De Maasakker
Wilt u in gesprek met de deelnemers van het Konvooi? Dat kan! U bent van harte welkom op woensdagmiddag 18 september bij Camping De Maasakker in Megen. 

Exposities, voorstellingen en concerten
Oss is 75 jaar geleden bevrijd, op 19 september 1944. We vieren dat we sindsdien weer in vrijheid leven. Met evenementen zoals de Liberation Obstacle Run en Market Garden, een tentoonstelling in Museum Jan Cunen, concerten en wandelingen. Cadetten uit