OSS SCHENKT KANON AAN MIDDELBURG

In 2012 ontving de gemeente Oss 9 oude kanonnen van de gemeente Middelburg om op historische locaties in de gemeente te plaatsen. Als wederdienst ontving Middelburg een gerestaureerd exemplaar met houten rolpaard terug.

Burgemeester Wobine Buijs-Glaudemans  en burgemeester Harald Bergmann van Middelburg, wijdde zaterdag 5 november het kanon officieel in door het af te schieten, onder deskundige begeleiding van schietvereniging De Fles uit Vlissingen en Vereniging Vesting Veere. Het Sint Barbara Gilde Ravenstein bracht een vaandelgroet, wat ze een uur later op de Markt herhalen. Het opgeknapte kanon staat aan de Maisbaai in Middelburg.

In 2012 legde Martin-Jan van Mourik vestingwerken in zijn tuin in Ravenstein bloot, een ontdekking van grote historische waarde. Ernst Jührend uit Ravenstein ging daarvoor op zoek naar oude kanonnen.

De kanonnen werden gerestaureerd door o.a. Firma de Kock, Stichting vestingsteden, Firma Kaal Masten, Firma Verhoeven, ROC in Veghel, het Hooghuis en smid Anton van Casteren. Zo staan er nu 2 kanonnen op de vesting bij Martin-Jan van Mourik in Ravenstein, 1 bij de Molen in Ravenstein, 2 kanonnen komen in Megen en 1 in Lithoijen.

Voor meer foto’s klik hier