NIEUWE UITLAATREGELS VOOR HONDEN

Mijn baasje schept altijd op!
De regels voor het uitlaten van honden zijn aangepast. Vanaf 1 januari 2016 zijn er geen hondenuitlaatplaatsen meer maar wel (nieuwe) losloopterreinen. De hondenbezitter moet overal in de openbare ruimte de hondenpoep opruimen, behalve op de hondenlosloopterreinen en buiten de bebouwde kom. Ook is het verplicht om tijdens het uitlaten van de hond een opruimmiddel bij zich te hebben. Om de hondenbezitter hierbij te helpen deelt de gemeente Oss tijdelijk hondenpoepzakjes uit.

Gratis hondenpoepzakjes
De hondenpoepzakjes liggen bij de Ir. Diddewerf, Singel 40-45 en bij het gemeentehuis in Oss. Tijdens de openingstijden kunt u hier vanaf 21 december terecht. Deze hondenpoepzakjes zijn gratis. De hondenbezitter mag ook een schepje of ander opruimmiddel gebruiken.

Altijd opruimmiddel meenemen
Om aan te tonen dat de hondenbezitter de poep van de hond opruimt, moet hij of zij altijd een opruimmiddel zoals een zakje of schepje bij zich hebben. Ook dat is in Oss vanaf 1 januari 2016 verplicht. Als de hondenbezitter geen opruimmiddel bij zich heeft, riskeert degene een boete.

Aan de riem
In de losloopterreinen mogen honden loslopen. Op alle andere openbare plekken in onze gemeente moet de hond zijn aangelijnd. Ook in het buitengebied. In sommige delen van gemeente Oss mogen helemaal geen honden komen. Dit zijn bijvoorbeeld speelplekken, begraafplaatsen en sommige natuurgebieden. Binnen de bebouwde kom zijn deze gebieden aangegeven door een rood bordje met opschrift ‘verboden voor honden’. De kaarten met losloopterreinen zijn te vinden op www.oss.nl/honduitlaten.

Inrichting hondenlosloopterreinen
Een aantal hondenlosloopterreinen willen we aantrekkelijker maken met spelattributen. Denk bijvoorbeeld aan een grote buis waar de hond doorheen kan lopen. We plaatsen de spelattributen in overleg met betreffende wijk –en dorpsraad en deskundigen op gebied van honden.

Kijk voor meer informatie op www.oss.nl/honduitlaten.