MUSEUM JAN CUNEN TRAKTEERT!

Op 20 februari aanstaande is het feest in Museum Jan Cunen! Bezoekers en passanten worden deze dag getrakteerd op een aansprekend publieksprogramma. In en rond de markante negentiende-eeuwse stadsvilla laten beeldende kunst, muziek en theater de nieuwe stijl van het verzelfstandigde museum zien. Binnen het kader van een mini-festival wordt de aftrap gegeven voor een drietal nieuwe tentoonstellingen: Chris Berens: een moderne Jeroen Bosch, We Make Carpets in dialoog met Bergoss en Meesters van de Haagse School. Het wordt een dag vol inspirerende verhalen, prikkelende experimenten en onverwachte combinaties. Kom kijken!

En niet alleen op 20 februari, maar ook daarna! Tot en met 26 juni is Museum Jan Cunen het decor van de expositie Chris Berens: een moderne Jeroen Bosch. Tegelijk met de grote Bosch-tentoonstelling in Het Noordbrabants Museum laat het Osse museum de fantasiewereld van Chris Berens zien. Ruim 50 schilderijen en tekeningen tonen zijn ongebreidelde verbeeldingskracht die direct verwijst naar het handschrift van de laatmiddeleeuwse meester Jeroen Bosch. Net als Bosch laat Berens hemel en hel zien. Engelen en demonen! Niet voor niets dat de Amerikaanse zangeres Blondie hem “de nieuwe Bosch” noemde!

Daarnaast presenteert Museum Jan Cunen een tentoonstelling van het Amsterdamse kunstenaarscollectief We Make Carpets. Marcia Nolte, Stijn van der Vleuten en Bob Waardenburg gaan in deze expositie in dialoog met tapijtontwerpers van Bergoss, de tapijtfabriek die onlosmakelijk verbonden is met de industriële geschiedenis van Oss. We Make Carpets selecteerde een reeks patroontekeningen van Bergoss-tapijten uit verschillende periodes. Het inspireerde hen tot het maken van een eigenzinnige vloer uit duizenden stukjes MDF.

In de presentatie Meesters van de Haagse School laat Museum Jan Cunen een aantal topstukken uit haar eigen collectie zien. Anton Mauve, Willem Roelofs en Jan Hendrik Weissenbruch zijn enkele van de Haagse meesters die hun typische Hollandse vergezichten tonen. Landschappen van water en wolken sieren tot en met 26 juni de wanden van de monumentale trouwzaal van Museum Jan Cunen.

Museum Jan Cunen, Oss

Opening van exposities en mini-festival: zaterdag 20 februari 2016

Tentoonstellingen Chris Berens: een moderne Jeroen Bosch / We Make Carpets in dialoog met Bergoss / Meesters van de Haagse School: zondag 21 februari t/m zondag 26 juni 2016

www.museumjancunen.nl