GRUPO DEL SUR TANGOKWINTET TIJDENS 30 JAAR JUBILEUM ST. CULTUUR RAVENSTEIN

Zaterdagavond 15 november werd ter gelegeneheid van het 30 jaar jubileum St. Cultuur Ravenstein een jubileumconcert gehouden in het N.H. Kerk te Ravenstein door het Tangokwintet Grupo del Sur.

Karin Sutherland, voorzitter dorpsraad was uitgenodig om dit bij te wonen. Samen met een lid van de dorpsraad hebben zij, met vele aanwezige genoten, van dit prachtig muziekspel. Na afloop was er gelegenheid tot het nuttigen van een hapje en een drankje.

Bezield bandoneonspel, meeslepende tango’s en rauwe emoties ‘Inspiración’

Bezield bandoneonspel, meeslepende tango’s en rauwe emoties: Grupo del Sur raakt u in het hart! Grupo del Sur voert u tijdens het programma ‘Inspiración’ mee in een wereld van melancholie en hartstocht.

Piazzolla was de grote vernieuwer van de Argentijnse tango: de Tango Nuevo. Zijn muziek is niet langer een trend maar een begrip, met een vaste plaats te midden van de andere tijdloze genres. Aan samenspel en virtuositeit worden dezelfde eisen gesteld als bij klassieke muziek. In de vaak ingewikkelde harmonische ritmische structuren zijn invloeden hoorbaar van Bach, Ravel, Stranvinsky en Bartok, maar ook jazzmuziek speelt een grote rol. De ‘Groep van het Zuiden’ draait het nu om. Geïnspireerd door Piazzolla maakt de groep eigen arrangementen van bekende werken van diezelfde klassieke componisten. Op geraffineerde wijze wordt klassiek en tango met elkaar verweven. Samen met originele stukken van Piazzolla levert dit een onvergetelijke muzikale ervaring op!