‘Vrij binnenlopen’ en ‘op afspraak’  voortaan op verschillende tijden

 

De dienstverlening aan de publieksbalies van Burgerzaken en Bouwen, Milieu en Leefomgeving van de gemeente Oss verandert. Vanaf 1 februari 2012 kunnen inwoners op werkdagen tussen 9 en 12 uur vrij binnenlopen bij deze balies. ’s Middags en op donderdagavond is bezoek alleen op afspraak mogelijk. Scheiding tussen dienstverlening met en zonder afspraak maakt duidelijk wat bezoekers te wachten staat. Met een afspraak zijn klanten snel geholpen; in de ochtenduren kan de wachttijd oplopen als het druk is. Vanaf 1 februari zijn de tijden:

– Binnenlopen zonder afspraak: op werkdagen van 9 tot 12 uur;

– Op afspraak: elke werkdag van 12.30 tot 16 uur , donderdag tot 19 uur.

 

Afspraak maken via Oss.nl

Een afspraak voor een bezoek aan de balies van Burgerzaken en Bouwen, Milieu en Leefomgeving gaat via www.oss.nl/afspraken. Inwoners die geen internet gebruiken, kunnen bellen naar [0412] 629911.

 

Zorgplein

Scheiding tussen dienstverlening met en zonder afspraak geldt niet voor het Zorgplein Oss in het gemeentehuis. Daar blijft alles zo als het is: bezoekers kunnen er elke werkdag tussen 9 en 16 uur vrij binnenlopen voor voorzieningen voor mensen met een beperking, inkomensondersteuning, schuldhulpverlening en leerlingenvervoer.  Een afspraak maken is voor het Zorgplein niet nodig.  Bellen met het Zorgplein Oss kan via nummer (0412) 629 040.

 

Wachttijden

Tot 1 februari  is het nog zo dat klanten elke dag zonder afspraak kunnen komen voor een paspoort, rijbewijs of informatie over een bestemmingsplan. Soms gaat dat snel, maar het kan ook zijn dat de wachttijd oploopt. Vooral als er veel klanten met een afspraak binnenkomen. Die worden meteen geholpen, terwijl iemand die zonder afspraak komt, moet wachten.  Dat is vanaf 1 februari 2012 anders. Door de tijden voor ‘vrij binnenlopen’ en ‘op afspraak’ van elkaar te scheiden, weet een bezoeker vooraf waar hij aan hoe is.