Laag inkomen en hoge zorgkosten?

Dan is de Aanvullende Zorgverzekering Oss iets voor u!

Ziek zijn kan veel geld kosten. Een goede zorgverzekering is daarom belangrijk. Maar u wilt niet teveel betalen?  Speciaal voor inwoners met een laag inkomen biedt de gemeente Oss een zorgverzekering aan bij VGZ of CZ: de Aanvullende Zorgverzekering Oss (AZOSS). Dan bent u met korting toch goed verzekerd. Naast de collectiviteitskorting die u krijgt, betaalt de gemeente mee aan een deel van de premie. Meedoen betekent dus minder betalen voor meer zorg!

Wie kan er meedoen met AZOSS?

  • Uw inkomen is niet hoger dan 120% van de bijstandsuitkering die voor u van toepassing is
  • U heb geen bezittingen (vermogen) die meer waard zijn dan € 5.920 (alleen staanden) of € 11.840 (alleenstaande ouders/gehuwden/samenwonenden);
  • U bent verzekerd bij VGZ of CZ of u verzekert zich per 1 januari 2017 bij VGZ of CZ;
  • U hebt geen schuld bij uw zorgverzekeraar.

Hoe meldt u zich aan voor AZOSS?

Aanmelden kan tot en met 31 december 2016 snel en makkelijk via www.gezondverzekerd.nl. Kinderen tot 18 jaar zijn gratis meeverzekerd. Zoek op: Oss. U ziet het ‘uitgebreide pakket’ van CZ en VGZ. Om het ‘extra uitgebreide pakket’ te kiezen, klikt u op ‘Stel ander pakket samen’. Hebt u uw keuze gemaakt? Klik dan op ‘Kies dit pakket’ en volg de stappen om u aan te melden.

Hulp nodig bij het aanmelden?
Hebt u hulp nodig bij het aanmelden? Elke woensdag van 9.00 tot 16.00 uur kunt u, zonder afspraak, langskomen op het gemeentehuis. Een medewerker helpt u bij het aanmelden. Breng een kopie van uw legitimatiebewijs mee.

Ook zijn er bijeenkomsten in het gemeentehuis. Op woensdag 7 december om 9.30 uur en maandag 19 december om 19.00 uur. U krijgt informatie over AZOSS, maar ook over andere financiële regelingen. U kunt zich dan meteen aanmelden voor AZOSS. Breng een kopie van uw legitimatiebewijs mee.

Wat zijn de voordelen van AZOSS?

AZOSS bestaat uit een basisverzekering met een aanvullende verzekering (uitgebreid of extra uitgebreid). De voordelen van AZOSS zijn:

  • U bent goed verzekerd voor veel voorkomende zorgkosten (bijvoorbeeld een bril, lezen, fysiotherapie, orthodontie).
  • Het extra uitgebreide pakket verzekert uw eigen bijdrage van alle WMO voorzieningen (behalve langdurige zorg bij verblijf) en heeft een regeling voor uw eigen risico.
  • U wordt niet medisch gekeurd.
  • U krijgt een korting op de maandelijkse premie.
  • De gemeente betaalt een maandelijkse bijdrage van € 20 (uitgebreid pakket) of € 40 (extra uitgebreid pakket). Zo blijft uw premie laag.
  • In 2017 betaalt de gemeente de bijdrage van € 20 of € 40 direct aan CZ en VGZ. Het bedrag op uw polis is wat u maandelijks aan CZ of VGZ betaalt. Daar is de bijdrage van de gemeente al af.

Meer informatie
U vindt ook informatie op de website www.oss.nl/azoss. Of bel met het algemene telefoonnummer van de gemeente Oss 14 0412. Dit telefoonnummer is op werkdagen bereikbaar van 8:30 tot 17:00 uur.