VRIJWILLIGERS VERSIERD OP NATIONALE BUITENSPEELDAG IN OSS

Er werd volop gesprongen, geschminkt, gelachen en gespeeld tijdens de Nationale Buitenspeeldag vandaag. Kinderen in heel Nederland, dus ook in Oss speelden lekker buiten op straat. Een aantal vrijwilligers die dit mogelijk maakten kregen deze middag een verrassing.

Miriam van der Smissen, bestuurder van ONS welzijn kwam met een speciale missie naar de Grutto in de Schadewijk. Ze speldde een aantal vrijwilligers een kleurig strikje op, als blijk van waardering en dank voor hun inzet. De strikjes zijn een onderdeel van de waarderingscampagne: Vrijwilligers, daar mag een strikje op! Een initiatief van ONS welzijn met de bedoeling zoveel mogelijk vrijwilligers in de gemeente Oss en de diverse vormen van vrijwilligerswerk op een originele manier onder de aandacht te brengen.

Van der Smissen: “Zonder vrijwilligers komt er niks van de grond. ONS welzijn ondersteunt de straatcomités in wijken en kernen. Indrukwekkend en motiverend is de positieve sfeer en samenwerking. Ontzettend leuk om dat met een symbolisch gebaar te bekrachtigen. Ik vond het een eer om deze betrokken vrijwilligers te bedanken.”

Niet alleen de spelende kinderen, ook de gedecoreerden liepen stralend rond! “Het is altijd leuk om gewaardeerd te worden”, aldus een van hen. Alle gestrikte vrijwilligers werden op de foto gezet met hun kleurige strik opgespeld en zijn vanaf vandaag te bewonderen op de speciale websitepagina www.ONS-welzijn.nl/strikje. De komende weken zullen nog meer Osse vrijwilligers worden gestrikt door de medewerkers van ONS welzijn.

Ook de gemeente Oss waardeert de inzet van de vele vrijwilligers. Wethouder Kees van Geffen: “De Strikjesactie van ONS welzijn is een mooi initiatief. Er kan niet genoeg aandacht zijn voor vrijwilligers en het werk dat zij verrichten. Ze zijn namelijk van grote waarde, onder andere in het sociaal domein. Ik steun de actie dan ook van harte! De extra aandacht die ONS welzijn met de actie creëert voor vrijwilligerswerk sluit aan bij ons beleid; De komende jaren richten we ons op het faciliteren van vrijwilligerswerk, op goede bemiddeling en begeleiding van vrijwilligers én op de waardering en de bewustwording van het belang van vrijwilligerswerk.”

Is vrijwilligerswerk ook iets voor u? Neem dan contact op met het Vrijwilligerspunt van ONS welzijn per mail vposs@ons-welzijn.nl of per telefoon via 088 374 2525.