BENEFIETCONCERT VOEDSELBANK KRIJGT STEEDS MEER VORM

Stadsharmonie KVA en de zangeressen Vajèn en Venna van den Bosch zijn volop aan het repeteren voor het benefietconcert dat vrijdag 16 juni gegeven wordt ten bate van de Voedselbank voor Oss en Omgeving. Ook regisseur Peter van Aar en vrijwilligers van de voedselbank zijn bezig de laatste puntjes op de i te zetten voor dit evenement. Het belooft een spetterende en inspirerende avond te worden, voorspelt voorzitter Piet Coolegem van de Osse voedselbank.

Ruim een jaar geleden ontstond tijdens een ontmoeting met André van Veghel, vicepresident van KVA het idee voor het benefeitconcert. De Voedselbank moet ieder jaar geld bij elkaar sprokkelen om de begroting sluitend te krijgen en KVA wil zich graag maatschappelijk inzetten voor goede doelen in Oss.  Met deze uitgangspunten vonden Coolegem en Van Veghel elkaar. Inmiddels hebben tal van organisaties, instanties en personen zich belangeloos aangesloten bij het initiatief.

Vrijdag 16 juni is het benefietconcert in theater De Lievekamp. Om 20.15 uur begint het programma dat is samengesteld door regisseur Peter van Aar. Voor de pauze wordt het verhaal van de Voedselbank vertelt door vrijwilligers en cliënten van de Voedselbank. Zij worden daarbij ondersteunt door prominente Ossenaren, zoals burgemeester Wobine Buijs. De stadsharmonie verbindt de verhalen muzikaal. Na de pauze gaat de harmonie los met een aantal mooie arrangementen, waarbij de Oijense zangeressen Vajèn en Venna enkele malen solo en samen zullen optreden.

Kaarten voor deze mooie avond zijn te koop via de site van theater De Lievekamp voor 25 euro (eerste rang) en 20 euro (tweede rang). De opbrengst gaat geheel naar de Voedselbank, de theaterzaal is gratis beschikbaar gesteld door de Osse schouwburg. Coolegem rekent dat de Osse gemeenschap massaal naar het concert komt. De vrijwilligers van de Voedselbank verdienen een uitverkochte zaal, zegt hij. ,,Iedere week zetten meer dan vijftig vrijwilligers zich in om de armsten in Oss een voedselpakket te verstrekken. Zij doen dit zonder dat ze daar ook maar één cent voor krijgen.” Wekelijks verstrekt de Voedselbank in Oss zo’n 180 voedselpakketten. Het voedsel komt zo terecht bij ruim 500 arme mensen, waarvan bijna 200 nog kind zijn.

Het zou jammer zijn als de Voedselbank door geldgebrek niet meer kan functioneren, stelt Coolegem. ,,Een geslaagd benefietconcert zorgt voor meer continuïteit in de financiën van de Voedselbank.”

Het benefietconcert ten bate van de Voedselbank voor Oss en Omgeving wordt mede mogelijk gemaakt door Stadsharmonie KVA, theater De Lievekamp, PA-producties en ROC De Leijgraaf